Ateliere de pâine artizanală cu Codruța Popa

25 Oct

Atelier paine artizanala

Acum câteva săptămâni priveam cu jind la anunțul pentru atelierul Codruței din Timișoara, ne-ar fi plăcut mult să se întâmple așa ceva în București.
Dar uite că ne-am luat inima în dinți și am zis că e cazul sa ne ocupăm noi de asta:)

Despre Codruța Popa ce să vă spunem? Știți vreun blogger mai priceput și mai experimentat ca ea în pâinea cu maia?
Abia așteptăm să împărtășească cu noi secretele adunate vara aceasta în cele două internship uri la brutării cu tradiție din Anglia și SUA.

Ne-am gândit că și cei care încă nu au apucat să facă o pâine cu maia, dar și cei care fac asta de ceva vreme ar avea nevoie să învețe de la cineva experimentat, așa că am pus la cale doua ateliere:

Shaping and Scoring -sâmbătă, 3 noiembrie, de la 14 la 17
Inițiere în pâinea cu maia – duminică, 4 noiembrie , de la 15 la 19

Costul pentru fiecare atelier este de 100 de lei. Noi și partenerii noștri, restaurantul La Copac si Titan ne vom ocupa  de tot ce e nevoie, voi veniți pregătiți doar cu voie bună, poftă de lucru și întrebări pentru Codruța 😉
Pentru atelierul de Shaping and Scoring puteți să vă aduceți și bannetoanele în caz că vreți să coaceți pâinea acasă 😉

Înscriereile se fac printr-un email la deabrutaria@gmail.com pana in 31 octombrie inclusiv.

Grabiți-vă, locurile sunt limitate!

Advertisements

2 Responses to “Ateliere de pâine artizanală cu Codruța Popa”

  1. Laura Tanase November 7, 2012 at 11:13 PM #

    Buna,
    As vrea sa stiu cand se mai organizeaza un astfel de atelier, m-ar interesa foarte tare. Am facut maia o singura data, eu zic ca a iesit, insa painea facuta cu maiaua rezultata a iesit atat de acra, incat aveam impresia ca mananc bors solid. Asadar, sunt tare interesata de urmatorul atelier despre painea cu maia.

    Multumesc,
    Laura

  2. Ioana November 8, 2012 at 12:05 AM #

    Laura, vor mai fi astfel de ateliere cu Codruta Popa, insa deocamdata nu e stabilit ceva concret. Vom posta orice informatie in acest sens pe blogul nostru si pe pagina facebook. Pana atunci, eu si Viviana vom tine un curs la Pravalia Parintilor: http://pravaliaparintilor.ro/index.php/portfolio/de-a-brutaria-paine-pentru-intreaga-familie/

    Cat despre maiaua ta, daca crezi ca ea era vinovata pentru painea acra, putem sa iti dam noi din maiaua noastra(cel mai simplu ar fi daca stai in Bucuresti).
    Dar poate ai folosit-o prea tarziu, cand era prea “infometata”. Ea este optima atunci cand ajunge in punctul de maxim al parguirii. Probabil ca ai observat ca dupa ce o hranesti, incepe sa creasca, iar la un moment dat scade(si odata cu asta devine din ce in ce mai acra, acida). Punctul de maxim e fix inainte sa inceapa sa scada: vei observa cum forma ei umflata capata o usoara adancitura in mijloc: ei bine, acela-i momentul! 🙂

    Mult succes, sa ne tii la curent!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: