Despre noi

 

Viviana

401756_10200194393411374_1152330681_n

Eu am descoperit painea cu maia cand s-a apropiat varsta de diversificare a fiicei mele. Maiaua si indicatiile le-am primit de la o prietena. Am descoperit apoi blogul Codrutei si am fost fascinata de ce poti face doar cu apa, sare si faina. Pentru prima mea paine am folosit doua maiele, una din faina, alta din apa fermentata de mere. Incet incet am prins gustul, nu doar al painii, ci si al procesului ei tehnologic. Am evoluat, incet, incet. Mi-am procurat piatra de copt, banetoane, o carte pretioasa (visez la mai multe) si un termometru (pe care l-am stricat). Painea nu a pornit dintr-o pasiune ci din nevoia de sanatos. Treaba asta m-a prins in asa fel incat am emotii de cu o zi inainte de a ma apuca de treaba, si ma tot gandesc cum sa mai fac, cum sa mai dreg. Ideea de blog o am de mult dar aveam nevoie de un sprijin, si acesta a venit de la Ioana, cu care impart aceasi pasiune pentru “mesteritul” painii. Sper sa va placa blogul nostru!

Ioana

Ioana Zberea

Am inceput sa fac paine cu maia din anul 2012. Nici nu banuiam ca voi fi asa usor cucerita de aceasta noua activitate si ca imi va deveni atata de draga. Auzisem eu ca ar fi mai sanatoasa painea cu maia si cum trebuia sa gasesc o alternativa la painea de la magazin pentru baiateul meu, am hotarat sa fac o incercare. Frumos a fost ca pe cat de complicat mi-a parut tot procesul inainte sa ma apuc de treaba, pe atat de convingator a fost rezultatul. Asa ca iata-ma facand paine din doua in doua zile cu rare exceptii! 🙂 Adevarul e ca nu ai cum sa nu fi cucerit de gustul ei, iar emotiile cu care o astepti sa creasca rotunjundu-se in cuptor sunt chiar speciale.
De plictiseala nu poate fi vorba: si sa vrei si nu-ti ies doua paini la fel, desi, culmea, ingredientele sunt masurate pana la ultimul gram! Ca sa nu mai vorbesc de cate feluri de faina, cate feluri de maia, cate mirodenii si cate feluri de a le amesteca pot exista! Numai cand ma gandesc mi se face asa o pofta sa incerc si sa incerc retete si iar retete. Defapt,despre asta este blogul!

Advertisements

11 Responses to “Despre noi”

  1. amintiridinbucatarie March 3, 2013 at 10:47 AM #

    dragi fete, va invit la un joc dragut, ca sa inauguram venirea primaverii 🙂
    http://amintiridinbucatarie.wordpress.com/2013/03/03/leapsa-pentru-fetele-cu-jurnal/
    cu drag, Oana

  2. Mihai Matei April 4, 2013 at 1:33 PM #

    Buna ,

    Am si eu o intrebare, poate ma puteti ajuta. Credeti ca pot prepara paine in masina de copt paine cu maia?

    • Ioana April 4, 2013 at 10:51 PM #

      Mihai, teoretic raspunsul este da, insa va trebui sa te inarmezi cu rabdare si sa faci probabil cateva incercari pana sa iasa ceva. Depinde mult de cat de customizabile sunt programele masinii tale de paine. Painea cu maia are nevoie de o dospire mult mai lunga decat cea cu drojdie; daca ai putea sa obtii asta- ar fi bine. Altfel poti folosi masina sa framante aluatul, o opresti, lasi la dospit si apoi o pornesti pentru copt(daca e posibil). Uite un articol pe tema asta: http://www.sourdoughhome.com/index.php?content=breadmachines

  3. sapunbun April 13, 2013 at 7:04 PM #

    Azi, la bazarul din Casuta din Chesarie, mi-am luat prima data paine cu maia de la voi. Este o minunatie! Cred ca v-ati obisnuit deja sa vedeti cum se lumineaza fetele tuturor celor cand scoateti la iveala bunatatile pregatite de voi.
    Vreau neaparat sa particip si eu la un atelier de paine. M-am inscris, o sa va urmaresc si pe blog…astep 🙂
    Bravo!

  4. Oana August 26, 2013 at 4:14 PM #

    Buna! La ce adresa de mail va pot scrie daca ar fi sa va iau un interviu pentru o revista? Nu am gasit nicaieri pe blogul vostru…

  5. Andreea September 11, 2014 at 8:54 AM #

    Buna! Imi puteti recomanda un malaxor pt aprox 15kg de aluat?
    Mulțumesc!

    • Viv September 26, 2014 at 6:32 PM #

      Incearca la Bilancia, au o gama variata de malaxoare. Eu nu folosesc, asa ca nu ma incumet sa fac recomandari:)

Trackbacks/Pingbacks

  1. Inca doua targuri la care va astept | Sapun bun - April 18, 2013

    […] Si ce lucruri bune am mancat de la De-a brutaria… […]

  2. Minunata paine cu maia | Sapun bun - June 3, 2013

    […] de la De-a Brutaria, de la care am luat acum vreo doua luni o paine cu maia si gustul ei m-am hotarat instantaneu sa nu […]

  3. O zi din viața unei mame – Maria de la MaNa | căsuța fericită - September 3, 2013

    […] în cămară tăieţeii cu maia de la Ioana şi mă bucur. Îi pun la foc cu laptele de capră de la Bădeni. Laptele se brânzeşte şi o iau […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: